Descriere
Tencuială decorativă structurată, în relief, gata de aplicare, pe bază de răşini sintetice, diluabile cu apă. Superlavabilă, elastică, flexibilă, hidroizolantă “efect de perlă”, permeabilă la vapori, rezistentă la zgâriere şi lovire, rezistentă la murdărire, foarte rezistentă la factorii agresivi ai mediului: ploaie, umiditate, variaţii de temperatură, radiaţii solare, poluare etc.
Acoperire:
Granulatie 1.5mm 10-11 mp
Granulatie 2 mm 9-10 mp
Un agent se poate deplasa la dumneavoastra si va poate pune la dispozitie paletarul de culori si tencuiala.Transport gratuit in Bucuresti si Ilfov.
Pretul include culorile de mai jos:
Tencuiala decorativa Adeplast - Tencuiala Aeria PLAST cu Porus X
Tencuială decorativă structurată pe bază de rășini sintetice pentru interior și exterior conform SR EN 15824 : 2009. Produs superlavabil, flexibil, hidroizolant cu efect de perlă, cu permeabilitate la vapori de apă. Produsul conferă suprafeței rezistență la zgâriere, lovire, murdărire și intemperii. Produs cu aplicare pe suporturi minerale, într-un singur strat, în sistem de finisaj profesional.
Produsul se livrează gata colorat pe baza paletarului ADEPLAST® sau alb pentru colorare cu paste înainte de aplicare. Pretul afisat pentru tencuiala decorativa este per 28 kg.
Caracteristici tehnice tencuiala decorativa structurata:
- aplicare cu productivitate ridicată
- nuanțe de culoare strălucitoare
- acoperire a imperfecțiunilor suprafeței
Produsul se livrează gata colorat de către producător în funcţie de opţiunea beneficiarului, pe baza paletarului de culori ADEPLAST®, sau este livrat la culoare albă şi va fi nuanţat la aplicare utilizându-se paste de colorare. Pentru culori foarte intense se recomandă aplicarea fără diluţie
Instructiuni de aplicarea pentru tencuielii decorative Adeplast
Stratul suport: Produsul se aplică pe suprafețe plane, curate și rezistente. Punerea in opera a termosistemului cu polistiren trebuie sa rezolve eventualele diferențe de planeitate si se rectifică prealabil aplicării grundului. Suprafața nu trebuie să prezinte materiale ce pot forma un strat separator (de exemplu uleiuri sau altele asemenea). În funcție de absorbția suportului acesta se amorsează cu ADEPLAST® Grund pentru tencuieli decorative. Suporturile cu absorbție deosebit de ridicată se amorsează cu ADEPLAST® Amorsă pentru impregnare. În decursul aplicării și uscării temperatura aerului și suportului nu trebuie să scadă sub +5°C sau să crească peste +25°C.
Punere în operă: Produsul conține materiale minerale de origine naturală și poate prezenta de la un lot la altul diferențe de nuanță. Din acest motiv suprafețele continue trebuie acoperite în întregime cu material din același lot. Paletarul de culori ADEPLAST®, precum și mostrele de culoare prezentate au caracter orientativ. ADEPLAST se angajează să respecte cât mai bine posibil aceste culori, concordanța completă nu poate fi garantată. Înainte de începerea lucrărilor se impune colorarea completă a materialului necesar întregii suprafețe.
Înainte de aplicare materialul din găleată se amestecă pentru omogenizare, cu malaxor electric. În lipsa omogenizării materialului pot apărea diferențe optice pe suprafață.
În cazul în care materialul are o vâscozitate ridicată, poate fi diluat cu apă în cantitate de maxim 0,3 litri /găleată. Diluarea se va face în aceași cantitate pentru toate gălețile de material. În cazurile de vâscozitate foarte ridicată se recomandă amestecarea materialului cu ax malaxor tip Visco Jet.
Aplicarea grundului: Pentru tencuiala decorativă structurată se utilizează în prealabil ADEPLAST® grund. Grundul se colorează la aceeași nuanță cu tencuiala decorativă. Grundul se aplică omogen cu trafaletul pe toată suprafața. Înainte de aplicarea tencuielii decorative, grundul trebuie să fie uniform și complet uscat. Timp de uscare minim 24 de ore.
Aplicarea tencuielii decorative Adeplast: În funcție de mărimea suprafeței este necesară organizarea adecvată a activității.
Materialul estimat pentru întreaga suprafață a fiecarui braț de schelă trebuie să fie gata amestecat și pus pe schelă la intervale regulate. Pe fiecare braț de schelă sunt necesare minim două persoane, recomandat 3. Două persoane trag materialul în avans și o persoană structurează fiind suplimentată la nevoie de una din cele două care trag materialul. Începerea aplicării se face de către echipa de pe cel mai înalt braț de schelă, echipa de pe brațul următor lăsând 1 – 2 metri avans primei echipe. Persoanele care structurează pornesc lăsând avans 1 – 2 m persoanelor care trag materialul, pe același braț de schelă.
Scopul acestei organizări este ca absolut toate îmbinările să se facă umed pe umed și astfel să fie prevenite nadele pe suprafață.
Suplimentar este nevoie de o persoană care să stea pregătită la bază schelei, pentru orice urgență ce poate să apară: recupararea sculelor căzute, înlocuirea unui coleg, livrare apă, livrare material etc.
Tencuiala decorativă, în special vara, nu se aplică în condiții de raze solare directe, temperatură peste +30°C, vânt, ploaie sau ploaie iminentă – în special în astfel de condiții suprafața se protejează cu plasă.
Tencuiala decorativă, în special vara, se aplică între orele 5 și 11 dimineața. Pe timp de vară tencuiala decorativă poate fi aplicată după masa, după ora 17 numai în condițiile în care suprafața este spre nord și nu este expusă razelor solare directe în timpul zilei, precum și în condițiile în care suprafața poate fi finalizată înainte de întunecare.
Această metodă de organizare este o recomandare. Se recomandă de asemenea aplicarea materialului de către personal cu experiență. Orice forțare a limitelor general acceptate crește riscul de deteriorări și calitate redusă.
Aplicarea tencuielii decorative drișcuită 1 mm, 1,5 mm, 3 mm ori zgâriată 2 mm, 3 mm:
Materialul se aplică pe suprafață în strat subțire cu gletieră de oțel inoxidabil, pe cât posibil la grosimea granulației. Atât lipsurile cât și surplusul de material pot cauza diferențe de structură vizibile pe suprafața finală. Structurarea suprafeței proaspăt trase se face cu gletieră de material plastic. Structura drișcuită se obține cu mișcări circulare. Structura zgâriată se obține cu mișcări verticale, orizontale, circulare sau neregulate, după dorință. Surplusul de material de pe drișca de plastic se îndepărtează constant. Nu se insistă cu drișca de plastic foarte mult pe o porțiune deoarece aceasta din urmă poate căpăta o tentă de gri. Structurarea se face continuu la câteva minute după tragerea materialului pe suprafață. Prelungirea timpului între tragerea materialului și structurare reduce gradul de lucrabilitate deoarece materialul începe să tragă la suprafață.
În condiții normale de temperatură și umiditate, respectiv 20°C și 65%, timpul de uscare aparentă este de cca. 24 ore, pentru uscare în profunzime cca. 7 zile. În condiții de umiditate ridicată sau temperaturi scăzute timpul de uscare al straturilor aplicate crește. Expunerea la ploaie înainte de uscarea completă poate duce la scurgeri de culoare albă pe suprafață.
Datele tehnice și cele referitoare la consum sunt determinate în condiții standard.În funcție de condițiile de aplicare pot apărea diferențe. Consumul exact se determină pe suprafețe de probă.