Cum se aplica tencuiala decorativa? Pasi simpli pentru o aplicare corecta

Cum se aplica tencuiala decorativa? Pasi simpli pentru o aplicare corecta

Atunci cand desfasuram actiuni de amenajari interioare sau exterioare, este important sa ne informam corect. Pentru o lucrare reusita, ne sunt necesare produse de calitate, alese in functie de nevoi. In ceea ce priveste tencuiala decorativa si aplicarea acesteia, exista cativa pasi simpli pe care trebuie sa-i urmam. Despre cum se aplica tencuiala decorativa vorbim, pe larg, in cele ce urmeaza.

Cum aplicam tencuiala decorativa?

Tencuiala decorativa este un finisaj destinat decorarii peretilor, cu rol important in obtinerea unui design unic al fatadei casei. Estetica fatadei depinde in proportie de 90% de calitatea tencuielii decorative, dar si de modul in care aceasta este aplicata.

Aplicarea tencuielii decorative

Inainte de a da start aplicarii tencuielii decorative pe fatada casei, este important sa ne alcatuim, in minte, un plan de actiune, stabilit in functie de cei mai importanti pasi pentru aplicare. Mai jos 5 pasi simpli pentru a aplica tencuiala decorativa ca un profesionist:

  1. Tencuiala decorativa de inalta calitate

O tencuiala decorativa de inalta calitate este un prim pas in obtinerea unui finisaj exterior bun. Asadar, pentru ca fatada casei sa arate impecabil, alegem calitatea inainte de toate. O tencuiala decorativa de calitate ar trebui sa aiba o rezistenta sporita a structurii si culorii, iar aplicarea ei sa se faca, bineinteles, cu usurinta. Alte aspecte care ne vor convinge ca am ales o tencuiala de exterior de calitate: sa prezinte rezistenta la schimbarile atmosferice, sa aiba o elasticitate mare, sa nu prezinte risc de deteriorare la driscuire, sa prezinte o buna putere de acoperire si aderenta la suport, sa prezinte rezistenta la zgariere si intemperii.

  1. Suprafata de aplicare pregatita corect

Pentru un finisaj exterior impecabil, suprafata pe care se va aplica tencuiala decorativa trebuie pregatita in prealabil. Curatarea peretilor este un prim pas in pregatirea corecta a suprafetei pe care se va aplica tencuiala de exterior. Peretii trebuie curatati complet de mucegai si murdarie. Orice urma de mucegai sau murdarie impiedica aderenta tencuielii decorative. Al doilea pas pentru o aplicare desavarsita face referire la aspectul neted si perfect plat al suprafetei. Asadar, este esential sa ne asiguram ca si acest al doilea pas este indeplinit cu succes.

  1. Amorsa si aplicarea corecta a acesteia

Odata incheiata pregatirea peretilor pentru aplicarea tencuielii decorative, atentia se indreapta catre alegerea amorsei. Culoarea amorsei trebuie sa fie cel putin similara cu cea a tencuielii decorative. Timpul de uscare necesar al amorsei este, in medie, de 24 de ore.

  1. Pregatirea tencuielii decorative pentru aplicare

Tencuielile decorative sunt insotite de fise tehnice. Urmarea pasilor de pe fisa tehnica a produsului este esentiala. In aproape toate cazurile, la tencuiala decorativa se adauga si putina apa. Pentru omogenizarea amestecului folosim un mixer special. Aplicarea desavarsita a tencuielii decorative tine si de calitatea omogenizarii amestecului. Consistenta materialului obtinut este si ea importanta: inainte de a aplica tencuiala decorativa, trebuie sa ne asiguram ca am obtinut un material gros, perfect omogen.

  1. Aplicarea propriu-zisa a tencuielii pentru fatada casei

Inainte de orice alt sfat, trebuie sa tinem cont de conditiile meteorologice. Temperatura exterioara din momentul aplicarii are rol major. Daca aplicarea se face cand temperatura exterioara este foarte ridicata, trebuie sa ne asiguram ca avem un mod de lucru rapid si cu suficient personal. La temperaturi ridicate, uscare se produce mai rapid si timpul de lucrabilitate scade. De aceea, recomandam ca aplicarea sa se faca pe partile opuse celor expuse razelor solare. Trebuie, de asemenea, sa evitam zilele toride, zilele cu vant puternic, umiditate, ceata si pericol de inghet.  

Cum aplicam tencuiala decorativa? In 3 pasi simpli: folosim gletiera pentru intinderea si nivelarea tencuielii decorative [indepartand, astfel, excesul de material]; utilizam drisca din plastic pentru modelarea stratului de tencuiala aplicat.  De asemenea, trebuie sa tinem cont de faptul ca majoritatea tencuielilor decorative de exterior se aplica intr-un singur strat.

Concluzie aplicare tencuiala decorativa

Avand la dispozitie recomandarile si sfaturile specialistilor nostri in aplicarea tencuielii decorative de exterior, nimic nu ne impiedica sa obtine un aspect desavarsit al fatadei casei noastre. Daca, totusi, lucrurile ni se par complicate, avem optiuni multiple. Cerem ajutorul profesionistilor si pornim la drum cu siguranta celei mai bune lucrari.

In cadrul sectiunii Manopera a site-ului nostru, exista detalii despre serviciile de aplicare tencuiala si oferta de pret tencuiala decorativa pentru interior / exterior.

Comentarii