Idei de culori pentru fatada casei. Tipuri de tencuieli de exterior

Idei de culori pentru fatada casei. Tipuri de tencuieli de exterior

O vorba din popor spune ca „ai o singura ocazie sa faci o impresie buna”. Acest lucru se aplica si cand vine vorba de exteriorul casei. Incontestabil, estetica unei case incepe cu fatada acesteia. Vopsirea unui perete exterior nu este intotdeauna usoara. Atunci cand alegeti tencuiala decorativa de exterior si materialele necesare, pe langa nuanta, trebuie sa tineti cont si de alti factori, precum starea suprafetei pe care urmeaza sa aplicati tencuiala de exterior.

Chiar daca toate suprafetele trebuie pregatite pentru aplicarea vopselei de exterior, un perete in stare buna nu necesita aceleasi produse ca un perete cu crapaturi. In afara de aceste espcte, trebuie sa luati in considerare si conditiile meteorologice: fara ploaie sau vant.

Fiecare detaliu conteaza in aspectul exterior al casei dumneavoastra. Usa din fata, geamurile, iluminatul exterior sunt toate elemente care ii confera un aspect ingrijit si elegant. Tencuielile exterioare profesionale pe care le gasiti in cadrul magazinului nostru online, acopera toate nevoile fatadei caselor, fie ca sunt din caramizi, piatra, beton sau lemn. Vom reveni asupra acestora intr-un paragraf viitor al acestui articol.

Tencuiala de exterior in culori atemporale

Culoarea fatedei casei nu poate fi schimbata foarte des, motiv pentru care majoritatea oamenilor cauta nuante atemporale si elegante, precum si o vopsea de exterior cu durabilitate cat mai mare. Albul, bejul, galbenul deschis si griul sunt clasicele nuante ale tencuielilor de exterior.

Daca sunteti in cautarea unui rezultat sofisticat, este important sa luati in considerare acordul dintre culoarea acoperisului, a tamplariei de la geamuri si usi, a pavajului din curte (daca acesta exista) si a  fatadei. Sfat util: ferestrele intr-o culoare mai deschisa decat nuanta peretilor contribuie la obtinerea unui efect primitor, familial. Daca doriti sa dati o impresie de calm, pictati ramele ferestrelor intr-o nuanta mai inchisa decat cea a peretilor.

Fatada casei intr-o nota personala

Chiar daca nu totul va este permis (nu este vorba de gust, ci de reguli de urbanism), aveti o anumita libertate si va puteti juca cu mai multe combinatii de culori. Nuantele de rosu, verde, albastru, galben, maro sau portocaliu pot oferi fatadei casei o nota personala, atipica, insa eleganta. Recomandarea este sa evitati culorile foarte stralucitoare sau cele flash, care nu se armonizeaza cu climatul nostru.

De cativa ani incoace, culorile naturale ale fatadei casei, cu usi si ferestre in nuante mai intunecate, sunt in tendinte. Daca sunteti in cautarea unui stil modern, recomandarea este sa optati pentru aceeasi culoare [insa, in tonuri diferite], atat pentru fatada casei, cat si pentru toate elementele exterioare.

Oferta tencuiala decorativa de exterior si paleta de culori

Vorbeam mai sus despre oferta noastra de tencuieli decorative profesionale. Revenind la aceasta, va oferim urmatoarele informatii:

  • Aveti posibilitatea sa alegeti tencuieli de exterior cu mai multe tipuri de granulatii: tencuiala decorativa fina care are granulatii de 0,5 -1,5 mm, iar rezultatul final este un model „periat”, usor neted; tencuiala decorativa „bob de orez are granulatii de 1,5 – 2 mm si un aspect uniform (se obtine un design natural, brut); tencuiala decorativa „scoarta de copac” are granulatii de 1,5 – 3 mm si un aspect striat sau zgariat (granulatia mare a tencuielii decorative „coaja de copac” va conferi un aer primitor casei, creand impresia de striatii, care pot fi verticale sau circulare).
  • Aveti posibilitatea sa alegeti 4 tipuri de tencuieli de exterior, in functie de compozitie:

Tencuiala decorativa acrilica - in compozitia ei intra rasini acrilice, cu adaos de cuart, aditivi si granule de marmura de dimensiuni diferite. Cu ajutorul acestui tip de tencuiala decorativa se obtin efecte decorative deosebite.

In ultimii ani au aparut tencuieli de exterior cu diferite imbunatatiri, cum ar fi adaosul de kauciuc sau silicon pentru flexibilitate, sisteme de perlare a apei, formule antifungice.

Tencuiala decorativa siliconica - in compozitia ei intra rasini acrilice si siliconice, aditivi specifici, adaos de cuart si granule de marmura de dimensiuni diferite. Tencuiala decorativa siliconica are o rezistenta crescuta la apa, este flexibila si se recomanda, in special, pentru protectia monumentelor sau pentru restaurarea caselor vechi.

Tencuiala decorativa silicatica - in compozitia ei intra cantitati mari de silicat de potasiu sau sticla solubila de potasiu, pigmenti acrilici, apa, ingrediente minerale, etc. Tencuiala silicatica este rezistenta la umezeala, nu se murdareste si este permeabila la vaporii de apa.

Se recomanda folosirea ei si la termosistemele din vata bazaltica si pentru renovarea monumentelor istorice.

Tencuiala decorativa mozaic - este rezistenta la actiunile mecanice si la intemperii, fiind o tencuiala de exterior potrivita celor mai expuse zone (de exemplu, soclurile si gardurile).

  • Aveti la dispozitie paleta de culori pentru ca fatada casei sa fie asa cum v-o doriti

Daca doriti sa urmati tendintele si sa alegeti culori in pas cu trendul pentru tencuiala de exterior, aveti posibilitatea sa consultati online paletarul de culori pentru tencuiala decorativa de exterior a fiecarui producator (Oskar, Caparol, Apla, AdePlast, Ceresit, Kema, Savana, Baumit, Caparol, Duraziv, Kober, Policolor, Danke! sau Stucco Veneziano). De asemenea, specialistii Tencuialadecorativa.eu va stau la dispozitie cu recomandari, pentru o alegere inspirata.

Comentarii